Sr. Project Controller Complexe Projecten, Delft of Utrecht, 40 uur p/w

Werk waar je trots op kan zijn. Dit ga je doen. 
Ben jij de nieuwe Sr. Project Controller voor de afdeling Business Control Zakelijk Complex waar onze Rotterdamse opdrachtgever naar op zoek is?

Met jouw kennis en ervaring op het gebied van project control weet je wat er nodig is om een groot en complex infrastructureel project van begin tot eind goed te kunnen beheersen. Je bent zeer regelmatig te vinden op de projectlocaties, zodat je weet wat er speelt op de projecten en een goed inzicht hebt in zowel de financiële als de technische voortgang van de betreffende projecten. Terug op je werkplek weet jij met je betrouwbare voortgangsrapportages en analyses onmisbare stuurinformatie te geven aan projectleiders en het management. Je adviseert de projectleider primair op financieel gebied, maar ook op niet-financiële zaken geef je feedback binnen de projecten, die naar jouw mening aandacht verdienen of beter kunnen. Van begin tot eind daag je Projectleiders uit om het maximale uit de projecten te halen op de projectdimensies tijd, geld en kwaliteit en op het moment dat een project voorspelbaar op tijd en binnen budget is afgerond, vier je samen met het projectteam dit succes.

Bij deze opdrachtgever nabij de Markthal en NS station Blaak zien zij het als hun taak om de energietransitie mogelijk te maken. Voor de afdeling Zakelijk Complex, waar ze zich met name bezighouden met de aanleg, vervanging en het beheer van het hoogspanningsnet en het aansluiten van (groot)zakelijke klanten, betekent dit dat ze hun projecten steeds slimmer, sneller en efficiënter moeten uitvoeren. Ben jij de financiële navigator die dat samen met onze projectleiders kan bereiken? Dan is dit een opdracht die ook jou energie gaat geven!

Als Sr. Project Controller heb jij een behoorlijk aantal projecten en meerdere Projectleiders onder je hoede. De tijdsbesteding per project is grotendeels afhankelijk van de aan het project toegekende risicoclassificatie. Op de meest complexe en risicovolle projecten ben je vast onderdeel van het projectteam en duik je regelmatig de diepte in op onderwerpen als bijv. planning, financiën, contract- en risicomanagement. Op de wat minder risicovolle projecten sta je wat meer op afstand, maar heb je uiteraard wel periodiek overleg over de voortgang en status van de desbetreffende projecten. Je staat in verbinding met Projectleiders en andere leden van het projectteam om hen te helpen de projecten binnen tijd en budget te realiseren. Daarbij lever je advies; zowel gevraagd advies als rechterhand, maar ook ongevraagd advies als kritische onafhankelijke sparring partner.

Naar wie is deze opdrachtgever op zoek? 
Je bent een Controller met passie voor infrastructurele projecten. Je krijgt energie van samenwerken met andere collega’s en stakeholders. Zelfstandig ga je aan de slag en weet jij resultaten neer te zetten als geen ander. Daarbij heb je oog voor procesverbeteringen die ze kunnen doorvoeren en draag je actief bij aan het verder professionaliseren van de project control rol. Analyseren en inzichtelijke rapportages maken? Laat dat maar aan jou over. Jij bent een doorzetter en hebt oog voor het samenbrengen van partijen. Jij neemt initiatief, bent flexibel en prioriteert graag. Communicatieve eigenschappen? Jij hebt ze en weet deze op een effectieve manier in te zetten. Daarnaast speel je een verbindende rol tussen diverse stakeholders in de projecten. Wat jou verder misschien wel hun nieuwe Sr. Project Controller maakt?  

  • Je hebt een afgeronde WO/HBO- opleiding in een financiële of bedrijfseconomische richting.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol.
  • Je hebt ervaring in een projectenorganisatie en affiniteit met techniek, bouw of industrie.
  • Je kunt je veranderende administratieve processen eigen maken en uitdragen. Kennis van SAP is daarbij een pré.
  • Je bent analytisch sterk en hebt ervaring met risicomanagement.
  • Je beweegt gemakkelijk op diverse niveaus. Zo heb je een goed gevoel voor (interne) verhoudingen en ben je uitstekend in staat om situaties in te schatten.
  • Je bent fulltime beschikbaar per 1 juni 2024 voor de duur van in ieder geval 1 jaar.


Over opdrachtgever 
Deze functie maakt deel uit van het Business Control Zakelijk Complex team. Met 9 collega’s ondersteunen zij de afdeling Zakelijk Complex op het gebied van Business & Project Control. Het team is groeiende, omdat ze een steeds groter wordend werkpakket op zich af zien komen, dat adequaat beheerst dient te worden. Ze hechten daarom veel waarde aan een goede en fijne samenwerking, met oog voor en ontwikkeling van mensen. Werken doe je afwisselend vanuit huis en op de kantoorlocaties in Utrecht en/of Delft. Afhankelijk van de projectenportefeuille die je gaat bedienen, werk je daarnaast regelmatig op de projectlocaties in het dekkingsgebied van deze opdrachtgever (Zeeland, Utrecht en Zuid-Holland).
Volgens hun company@work concept werk je 50% vanuit huis en 50% op kantoor, wel zo flexibel. Zij zorgen voor jouw thuiswerkfaciliteiten, een thuiswerkvergoeding en reizen naar kantoor doe je met je OV-vrij abonnement waarmee je ook buiten werk onbeperkt kan reizen.

Een quote van iemand uit het team: “Als Sr. Project Controller Complexe Projecten ben je de CFO van de projecten en ben je adviseur en sparringpartner van de Projectmanagers. Elke dag help je vanuit die rol mee aan de energietransitie door proactief te werken aan verbeteringen voor de hoogspanningprojecten van de Business Unit Zakelijk Complex. Je krijgt hier alle gelegenheid om jouw ideeën te realiseren samen met de andere Project Controllers in het team. We zijn op zoek naar echte aanpakkers, dus als jij je geroepen voelt, help ons dan mee met het in Control brengen en houden van deze boeiende projecten.”

 

Iets voor jou of iemand in je netwerk?

Voldoe je aan het profiel voor deze ervaren Projectcontroller functie? Stuur dan per omgaande je actuele CV én persoonlijke motivatie naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl

Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer op 06-52636489.