Businesscontroller/Adviseur Planning & Control, Leiden, 32-36 uur p/w (hybride)

Bij deze opdrachtgever in Leiden binnen de non-profit lever je een bijdrage aan de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving. Zij werken in opdracht van en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en twaalf gemeenten in het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. Met zo’n 190 deskundige en gedreven collega’s werken ze aan het verbeteren van lucht en bodem en aan het terugdringen van overlast door geur, geluid en gevaarlijke stoffen. Ook de zorg voor een duurzame leefomgeving is onderdeel van ons takenpakket. Belangrijk werk. Jouw werk?

 

Voor deze opdrachtgever zoeken wij een Business Controller/Adviseur Planning & Control

Het team Planning & Control kenmerkt zich door betrokkenheid, deskundigheid, flexibiliteit en waar nodig ook standvastigheid. Het team zorgt voor de operationele financiën, inkoop- en aanbestedingstrajecten, financiële advisering en de financiële en business (second line of defence) controlefunctie. Het P&C-team is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering en bestaat uit zes collega’s.

Momenteel werkt deze opdrachtgever aan een aanpassing in de organisatiestructuur. Voor het P&C-team betekent dit dat er hard wordt gewerkt aan de doorontwikkeling van de three lines of defence en het control plan. Belangrijk daarbij is het (verder) positioneren van de adviesrol en de business control-functie.

 

Wat ga je doen?

 • Je coördineert het begrotingsproces, het gereedmaken van de jaarstukken en de prognoses. Je zorgt voor een passende inrichting van het financieel systeem. 
 • Je constateert en analyseert verschillen tussen realisatie en begroting en brengt hierover advies uit. Je zorgt voor financiële stuurinformatie, maakt de benodigde analyses en rapporteert aan het MT.
 • Je helpt bij de doorontwikkeling van instrumenten op het gebied van Business Control zoals (bestuurs)rapportages, kwaliteitszorg en de analyse en monitoring van risico’s.
 • Je coördineert de werkzaamheden met betrekking tot de bewaking van de urenraming.

 

Ideale kandidaat voldoet aan het volgende:

 • Je hebt een op het vakgebied gerichte, afgeronde HBO- of WO-opleiding;
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie op tactisch en strategisch niveau (bij voorkeur binnen de overheid);
 • Je beschikt over kennis van en ervaring met AFAS Profit en Power BI;
 • Je bent een taak-volwassen, ondernemende en resultaatgerichte professional, die gemakkelijk schakelt op verschillende niveaus en de kunst verstaat om strategie te vertalen naar praktijk;
 • Je hebt een open, collegiale en constructieve en verbindende stijl van samenwerken en bent vaardig in het opbouwen en onderhouden van relaties met (interne en externe) partners.

 

Wat biedt opdrachtgever?

Een veelzijdige en uitdagende functie in een informele en betrokken organisatie. Hun kantoor staat op loopafstand van het NS station en het centrum van Leiden. Ze zijn goed bereikbaar met auto, trein en bus, maar er komen ook veel collega’s op de fiets. Ben jij een vroege vogel, begin je liever iets later of wil je je kinderen graag van school halen? Geen probleem, ze werken met flexibele werktijden en werkplekken en je kunt ook een deel van de tijd vanuit huis werken.

De functie is in schaal 11 (maximaal € 5.725,- bij een 36-urige werkweek). Het salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis, opleiding en ervaring. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren is de intentie om een vast dienstverband met elkaar aan te gaan. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Reiskostenvergoeding, ontwikkelmogelijkheden en opleidingen;
 • Een individueel keuze budget (IKB) van 17,05 % van je salaris;
 • Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.

 

Iets voor jou of iemand in je netwerk?

Voldoe je aan het profiel en ben je op korte termijn beschikbaar voor deze mooie Business Controller / Adviseur P&C baan voor 32-36 uur p/w? Stuur dan graag per omgaande je actuele CV én persoonlijke motivatie naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl

Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer op 06-52636489.