Interim Specialist Leren & Ontwikkelen, Rotterdam, 32 uur p/w en hybride

Door het beste uit jezelf te halen, maken we met elkaar werk van de energietransitie. Een forse uitdaging die vraagt om het voortdurend leren en ontwikkelen van toekomstig en huidig personeel. Als in-house academy, welke zij vorig jaar hebben gelanceerd, staan zij aan de basis van deze ontwikkeling voor alle eigen medewerkers.

Deze in-house academy stimuleert ontwikkeling rondom zowel technisch als niet technisch leren en ontwikkelen en is dé plek waar medewerkers van deze opdrachtgever terecht kunnen voor advies, training en scholing. De verdere inrichting van deze in-house academy vindt nu plaats en vraagt om de nodige uitbreiding en doorontwikkeling. Daarom zijn zij op zoek naar jou in deze rol van interim Specialist Leren & Ontwikkelen en maak jij impact.

 

Hoe je dat doet?
Als interim Specialist Leren & Ontwikkelen ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en inrichten van individueel, team en organisatie gericht leren in lijn met de strategie van deze opdrachtgever. Als dé specialist op het gebied van leren en ontwikkelen zorg je voor een passend leer en ontwikkelaanbod binnen hun LMS. Met je collega’s zet je ontwikkelvragen vanuit de business om in passende leerinterventies en waar nodig geef je invulling aan maatwerk vragen. Je adviseert je interne klant over de meest passende leerinterventie en geeft hier – na afstemming – verder vorm aan. Het kan hierbij gaan om op zichzelf staande trainingen, maar ook leertrajecten en leerpaden. Door jouw aanpak weet je de kwaliteit van hun dienstverlening gericht en continu te verhogen.

Daarnaast hebben ze een specifieke opdracht en dat is de lead nemen om samen met een projectteam de in-house academy te adviseren bij het eventueel aanbesteden van hun LMS.

 

Waar doe je dat?
De in-house academy! Dé plek waar medewerkers van deze opdrachtgever worden opgeleid én terecht kunnen voor advies, training en scholing.

Deze academy stimuleert ontwikkeling, zowel voor het technisch als het niet-technisch leren en ontwikkelen. En dat is belangrijk, want om de energietransitie te kunnen realiseren heeft zij voldoende en goed opgeleide mensen nodig. Om dat te realiseren zijn ze als in-house academy ook zelf volop in ontwikkeling. Je gaat als interim Specialist Leren & Ontwikkelen deel uitmaken van het team Projecten & Innovatie van deze academy. Je rapporteert aan de Manager Projecten & Innovatie. Je werkt ook nauw samen met hun Opleidingsintermediair en leverancier van hun LMS.

 

Jouw werkdag als Specialist Leren & Ontwikkelen?
Het inrichten en borgen van het leeraanbod binnen hun LMS ligt in jouw handen. Je gaat vandaag verder aan de slag om de opleidingsvragen vanuit de business verder af te stemmen om goed te kunnen adviseren over de meest passende leerinterventie. Na de lunch heb je in de middag contact met wat leveranciers en partners over een e-learning die binnenkort opgeleverd gaat worden. De volgende dag ga je verder met het opnieuw vorm geven van een lopend programma zodat het weer voldoet aan de specifieke eisen en beter aansluit bij de praktijk. In de middag staat er een overleg gepland met het projectteam LMS waarin jij de leiding neemt om samen met de specialisten tot een advies te komen voor vervolg.

In deze uitdagende rol ben je verder ook verantwoordelijk voor het:

 • Monitoren en borgen van de leeropbrengsten/rendement van de opleidingen.
 • Borging van het leeraanbod binnen de strategische kaders en koers van deze opdrachtgever.
 • Evaluatie en data rondom opleidingen omzetten in nieuwe interventies en benodigde acties.
 • Innovatieve leeroplossingen bedenken, passend bij de vraag vanuit de business.
 • Ontwikkelen van e-learning, adviseren, ontwerpen/inkopen van masterclasses + leertrajecten.
 • Leiding geven aan projectteam L&D specialisten en daarbij de in-house academy adviseren bij strategische vraagstukken rondom hun LMS.

Jouw sterke punten
Je bent een ervaren en gedreven leerspecialist. Je neemt eigenaarschap voor je projecten en weet je resultaten tee bereiken. Je hebt gedegen kennis over leren en ontwikkelen binnen bedrijven. En specifiek op het gebied van LeerManagementSystemen (LMS) en het aanbesteden hiervan. Jouw ervaring als specialist is merkbaar binnen en buiten de projecten.

Wat jou verder hun interim specialist Leren & Ontwikkelen maakt?

 • Je beschikt over minimaal WO werk- en denkniveau. Richting van opleiding bijvoorbeeld onderwijskunde.
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als specialist Learning & Development, Projectleider L&D of een soortgelijke rol en specifiek ervaring bij aanbesteden van een LMS.
 • Je beschikt over gedegen kennis op het gebied van leren en ontwikkelen, LMS en met name het adviseren over, het ontwerpen en implementeren van (digitale) leerinterventies en leerpaden.
 • Je bent communicatief sterk op verschillende niveaus.
 • Je bezit adviesvaardigheden.
 • Je bent ervaren in het (door)ontwikkelen van e-learnings.
 • Leiding kunnen geven aan een projectteam en toe kunnen werken aan een gezamenlijk gedragen adviesstuk.
 • Een complex stakeholderveld snel eigen kunnen maken.
 • Zelfstandig kunnen werken.

Goed om te weten: Bij deze opdrachtgever is genoeg te doen. Daarom is deze rol voor 32 uur p/w beschikbaar. Gewenste periode is van 1 juli tot 31 december 2024. De standplaats is bij deze opdrachtgever in Rotterdam, waarbij ook deels mogelijkheden tot remote werken zijn.

 

Een goed team
Als Specialist Leren & Ontwikkelen draag jij bij aan de verdere invulling van de in-house academy en aan de versnelling van de energietransitie. Dit door in te spelen op de technologische verandering én het ontwikkelen van nieuwe en vooral effectievere leermethoden. Zij willen graag hun leerimpact verhogen en streven ernaar om een excellente academie te worden voor hun medewerkers.

De in-house academy maakt onderdeel uit van de afdeling HRM bij deze opdrachtgever. Ze bieden opleidingen en trainingen speciaal ontwikkeld en toegespitst op de werkzaamheden van hun medewerkers.

Het team bestaat op dit moment uit negen Specialisten Leren & Ontwikkelen, één Specialist Kwaliteit & Innovatie, één Specialist Leveranciersmanagement, één Specialist Digitaal Leren, één Projectcoördinator, één Business Partner en één Manager. Gedreven professionals die de afdelingen binnen deze opdrachtgever goed kennen en die zowel individueel als met elkaar projecten realiseren. Dit team heeft wekelijks overleg. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de lopende projecten, maar bespreken ze ook de voortgang van het jaarplan en richten ze zich  op passende leer innovaties. Verder hebben zij naast hard werken ook tijd voor humor en gezelligheid.

 

Iets voor jou?

Voldoe je aan het profiel en wil je graag deze interim Specialist Leren en Ontwikkelen functie tijdelijk vervullen bij onze opdrachtgever? Stuur dan per omgaande – doch uiterlijk 14 juni aanstaande – je actuele CV, onderbouwing en uurtarief indicatie incl. reiskosten, excl. BTW naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl

Voor vragen of meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer op 06-52636489.