Corporate Informatie Manager, Den Haag, 32 uur p/w

 

Deze opdrachtgever binnen overheid zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Als nationale wetenschapsfinancier investeert zij jaarlijks bijna € 900 miljoen in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, onderzoek met betrekking tot maatschappelijke uitdagingen en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert zij onderzoeksvoorstellen. Deze opdrachtgever stimuleert nationale en internationale samenwerking, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten, bevordert kennisbenutting en beheert negen onderzoeksinstituten. Zij financiert bijna 6.300 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen.

Bedrijfsvoering

De bedrijfsvoering van deze opdrachtgever bestaat uit de afdelingen Financiën, P&O, Communicatie, Informatievoorziening & Automatisering, Facilitair, Juridische Zaken, Inkoop en het Interne Audit team. De hoofden van deze afdelingen vallen onder de Directeur Bedrijfsvoering & Financiën. Binnen de afdelingen Financiën en Informatievoorziening & Automatisering (I&A) wordt in nauwe samenwerking met de Directeur Bedrijfsvoering & Financiën gewerkt aan het programma CIO.

Binnen de bedrijfsvoering van deze opdrachtgever wordt gezocht naar een initiatiefrijke Corporate Information Manager die ervoor zorg draagt, dat de informatiestromen binnen deze overheidsorganisatie goed verlopen. Ook heeft hij/zij een scherp oog voor de informatiebehoefte van de organisatie en vertaalt deze op een natuurlijke wijze naar een duidelijk plan. De Corporate Informatiemanager zal een sleutelpositie in het voor deze opdrachtgever belangrijke programma CIO-Office krijgen. Er is hierbij volop ruimte voor eigen initiatief en inbreng.

Zij zijn op zoek naar een collega met een open, positieve en sociale instelling. Betrokkenheid bij je werk vind je belangrijk. Je neemt je werk serieus en houdt goed overzicht. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren. Je bent initiatiefrijk, flexibel en accuraat. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen in organisaties en je slaat een brug tussen de afdelingen Financiën en I&A.

Taken & verantwoordelijkheden:

  • opstellen en uitdragen van het informatiebeleid binnen de organisatie;
  • ontwerpen van een geïntegreerde informatie-architectuur;
  • opstellen van de jaarlijkse begroting voor investeringen in informatievoorziening;
  • adviseren van directie en hoofden over informatiestrategie en informatiehuishouding;
  • afstemmen met de organisatieonderdelen en sturen op gezamenlijk informatiebeleid;
  • volgen van externe ontwikkelingen en de toepasbaarheid binnen deze opdrachtgever.

Je werkt op deze onderwerpen intensief samen met de afdeling Financiën en I&A. Je wordt geplaatst bij de afdeling Financiën, binnen het team Proces & Innovatie. Het team Proces & Innovatie bestaat uit 1 Teamleider, 2 Informatiemanagers, 2 Data Analisten, 1 Informatiespecialist en 2 Proces Adviseurs. Het team is nieuw. Dit betekent dat er naast je werk en het vormgeven van je functie er nog genoeg andere uitdagingen voor je liggen. Zie jij dat als een uitdaging? Dan is dit jouw functie! 

Ideale kandidaat beschikt over:

  • een voltooide relevante opleiding op WO-niveau;
  • recente vakgerichte opleidingen;
  • ruime en aantoonbare ervaring met informatiemanagement en beleidsontwikkeling;
  • aantoonbare ervaring met grote en complexe projecten binnen de non-profit.

Iets voor jou?

Heb je interesse na het lezen van dit functieprofiel en voldoe je aan de beschreven vereisten voor deze functie dan zie ik graag je actuele CV én persoonlijke onderbouwing tegemoet via onderstaand formulier. Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer, 06 – 52 63 64 89