Sr. Risk Manager, Rotterdam, 32 uur p/w en hybride

Werk waar je trots op kan zijn. Dit ga je doen. 

Als ervaren Risk Manager bij deze opdrachtgever ben jij onmisbaar omdat door de energietransitie hun werk voor de energietransitie heel sterk toeneemt. Opdrachtgever in Rotterdam (Blaak) heeft een heldere visie op het gebied van integraal risico- en kansenmanagement en deze staat sterk. Samen met vijf andere collega’s houd je je bezig met de (door)ontwikkeling hiervan. Bij de afdeling Corporate Risk Management ben jij het eerste aanspreekpunt voor een aantal grote afdelingen. En daarnaast ga jij een aantal vakinhoudelijke thema’s (verder) ontwikkelen. De afdeling is verantwoordelijk voor het strategisch risico- en kansenmanagement proces, het tactische en operationeel risico en (interne) controle processen en de risico rapportage processen voor deze opdrachtgever.

Als Risk Manager ben je voor ‘jouw’ bedrijfsonderdelen het aanspreekpunt voor alle risico gerelateerde onderwerpen. Je faciliteert tactische en operationeel risico assessments op de bedrijfsdoelen voor het komende jaar. Je updatet ieder kwartaal de strategische risico’s die heel deze opdrachtgever in de uitvoering van de strategie kunnen raken. Je doet dat door te ondersteunen om de risico’s scherp benoemd te krijgen, de controles duidelijk te definiëren, de uitvoering hiervan te monitoren en hierover kritisch te rapporteren naar de verantwoordelijke van het onderdeel op directeursniveau. Kortom, jij gaat hen helpen de meest belangrijke risico’s te beheersen om de energietransitie daadwerkelijk verder te kunnen vormgeven.


Jouw sterke punten. Worden zij blij van. 

Je bent een Senior Risk Manager met stevige inhoudelijke kennis. Je hebt een aanpakkers mentaliteit. En bent duidelijk in je communicatie (in het Nederlands) en dienstverlenend en stimulerend ingesteld. Jij verricht jouw werkzaamheden met een hoge mate van zelfstandigheid. Jij hebt uitstekende stakeholdermanagement skills. Adviseren en faciliteren? Laat dat maar aan jou over. Zonder jouw resultaat-gedrevenheid los te laten, ben jij een echte teamspeler en doe je dingen graag in goede samenwerking. Wat jou verder misschien wel hun nieuwe Risk Manager maakt? 

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding en denkniveau in de richting van controlling, accountancy of bedrijfseconomische richting. Een aanvullende managementopleiding(en) of postdoctorale audit opleiding (RA/RE) is een pre. 
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij voorkeur op het gebied van Risk Management, Auditing, Interne Controle Systemen of AO/IC.
  • Je bent analytisch sterk en in staat complexe processen te doorgronden; daarnaast heb je een goede ‘omgevingsantenne’ waarmee je in staat bent mogelijke risico’s op te sporen.
  • Je hebt een continue verbetermentaliteit met oog voor de samenwerking tussen en de cultuur van alle betrokken partijen.

Voldoe je (nog) niet aan alle functie eisen, maar denk je dat jij wél de juiste kandidaat bent? Dan zijn ze (ook) benieuwd naar je, dus laat ook dan van je horen!

  • Deze interim opdracht is voor de duur van 13 mei t/m 31 oktober 2024 met een optie tot verlenging.
  • Het gaat om 32 uur p/w, waarbij je 50% remote kan werken.
  • Opdrachtgever verlangt van kandidaten dat zij in ieder geval twee referenties kunnen aanleveren.
  • w.b. het uurtarief, geldt dat opdrachtgever werkt met een all-in tarief (incl. reiskosten, excl. BTW).
  • Eventuele intake gesprekken staan gepland in de week van 13 mei; gelieve daar rekening mee te houden.


Een goed team. Daar hoor je bij. 

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van de afdeling Corporate Risk Management in Rotterdam. Met elkaar zorgen ze voor een energiesysteem dat betrouwbaar en betaalbaar is én blijft. Ze zijn bevlogen, ze verbinden en ze willen graag vooruit. Het team is gericht op leren. Meerdere keren per jaar hebben ze intern ‘leren van elkaar’ sessies. Ook halen ze kennis van buiten naar binnen of gaan ze op pad om te leren.

Er wordt gewerkt volgens hun @Work concept. Je werkt ongeveer de helft van de tijd bij hen op kantoor in Rotterdam (Blaak); de plek waar jij je collega’s ontmoet. De andere helft van je tijd werk je vanuit huis. Wel zo flexibel. Natuurlijk zorgen zij voor de juiste voorzieningen voor je thuiswerkplek.

 

Iets voor jou of iemand in je netwerk?

Voldoe je aan het profiel voor deze ervaren interim Risk Manager opdracht? Stuur dan uiterlijk 9 mei om 15.00 uur je actuele CV én persoonlijke motivatie naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl

Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer op 06-52636489.