Sr. HR Project-/Change Officer, Rotterdam, 32 uur p/w

Wat ga je doen?

Ben jij een kei in het herinrichten van personeelsvraagstukken en daaraan verbonden het ontwerpen en executeren van reorganisaties, dan zijn wij op zoek naar jou!

Onze relatie én haar teams moeten wendbaar zijn om aan veranderende klantwensen te voldoen en de effectiviteit op peil te houden. Dat vraagt om het maken van slimme, duurzame keuzes ten aanzien van mens en organisatie. Als ervaren Sr. HR Project- & Change Officer met focus op organisatieverandering begeleid je MT’s en projectteams in wat er nodig is om de wisselwerking tussen organisatie inrichting (rollen, functies, processen) en mens ontwikkeling (samenwerking, leiderschap, houding & gedrag) effectief te maken.

Je stelt samen met de business een diagnose, adviseert over de organisatie inrichting en veranderaanpak; je weet tijdig benodigde HR specialisten om je heen te betrekken en te leiden om de gewenste organisatieverandering daadwerkelijk te realiseren. Je werkt daarin bij de grotere verander-/change-vraagstukken vaak samen met externe consultancy bureaus. Het vraagt naast analytisch denken ook om handen uit de mouwen te steken en te doen. Je bent daarnaast in staat de verandering te borgen: het beoogde resultaat daadwerkelijk te realiseren en te verankeren in de organisatie. Ook geef je gevraagd en ongevraagd advies en inspiratie aan collega’s over wat er nodig is om binnen HR voorbereid te zijn op toekomstige organisatieontwikkelingen.

Naast het initiëren en actief begeleiden van verandervraagstukken in de business ben je wendbaar binnen het HR Development team en kun je ook vraagstukken oppakken op het gebied van bijvoorbeeld competentieontwikkeling of talentmanagement. Ook voor een HR Projectleider’s rol waarmee je multidisciplinaire verander/change projecten binnen de HR afdeling vorm geeft, ben jij inzetbaar en neem je ervaring mee.

 

Van belang voor deze functie

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding.
  • Je hebt minstens 7 jaar ervaring in een stevige HR verander- , HR projectleiders- of stevige (Sr.) HB Business Partner rol met affiniteit en focus op organisatie ontwikkeling.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met HR organisatie inrichting én -verandering.
  • Je hebt deze ervaring opgedaan in een grote complexe organisatie van vergelijkbare omvang.
  • Je bent een stevige gesprekspartner (voor directeuren en leidinggevenden in de business) en weet daarbij als geen ander verbinding te maken op alle niveaus door de hele organisatie.
  • Je borgt dat we op jouw focusgebied proactief inspelen op toekomstige ontwikkelingen.
  • Je denkt in mogelijkheden en creatieve oplossingen om jouw doel te bereiken.
  • Je bent een doener en bereid samen met HR en de business af te maken wat je bent gestart.
  • Last but not least: je krijgt mensen in beweging.

 

Waar ga je werken?

Met meer dan 4.000 collega’s maak je werk van een leefwereld vol nieuwe energie. Met elkaar zorgen we voor een energiesysteem dat betrouwbaar en betaalbaar is én blijft. We zijn bevlogen, we verbinden en we willen vooruit. Je gaat werken binnen de afdeling HRM, in het team “Team & Organisational Development” met nog 6 professionals. De hele HR afdeling bestaat uit 55 collega’s. Binnen het team T&OD geven we organisatieontwikkeling, team-ontwikkeling, leiderschap en leren & ontwikkelen vorm voor deze opdrachtgever. Zij werken samen met hun Business Connectoren, die lid zijn van de Strategische MT’s van de Business Units. Je werkt vooral vanuit hun hoofdkantoor middenin de bruisende binnenstad van Rotterdam, nabij NS-station Blaak.

 

 Iets voor jou of iemand in je netwerk?

Heb jij na het doornemen van bovenstaand profiel interesse in deze vaste baan en voldoe je aan de gestelde eisen en wensen dan zie ik graag per omgaande je actuele CV en motivatie tegemoet middels onderstaand formulier.

Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer, 06-52636489.