Sr. Business Controller IT, Rotterdam, 40 uur p/w (deels hybride)

Voor onze opdrachtgever in Rotterdam zoeken we een fulltime Senior Business Controller IT. Je bent business partner van de CIO en het management van IT. Niet alleen een sparringpartner die meedenkt, maar vooral ook vooruit kijkt. Jij maakt van strategische niet-financiële lange termijn plannen de financiële vertaling en bepaalt de financiële impact. Jij verbetert het sturingskader en maakt de managementanalyses. Je behartigt het bedrijfseconomische belang in zowel interne als externe projecten. Je beheerst risico’s en neemt de organisatie daarin mee. Je beoordeelt en helpt bij het maken van business cases. Jij creëert draagvlak. En advies geven? Dat kan jij. Zowel gevraagd als ongevraagd. Want daar komen ze verder mee bij deze opdrachtgever.

 

 

Wat ga je doen?

Geen dag is hetzelfde. Je stuurt 2 teamleden aan. Samen met hen ben je verantwoordelijk voor de Planning & Control cyclus. Jij helpt de afdeling met scenarioplanning, investeringen in- en beheer van IT, budgetten en prognoses. Je ondersteunt het management met belangrijke projecten en zorgt ervoor dat efficiency doelstellingen worden gehaald. Ook internal control is bij jou in goede handen. Je helpt mee met het onderhouden van het IT Control Framework. Verder ben je onderdeel van het MT-ICT en schuif je als business partner ook regelmatig aan bij vergaderingen & hei sessies. Kortom, verbinden, logisch denken, vooruitkijken, helicopterview en daarnaast gewoon doen, dat ben jij! Iets voor jou? Lees dan vooral verder. 

Jouw sterke punten.

Je bent een Business Controller met passie voor duurzame energie die graag relaties onderhoudt, energie krijgt van een goede samenwerking met collega’s én die in staat is het ‘grotere plaatje’ te zien. Jij hebt een goed gevoel voor verhoudingen en weet wat er binnen je bedrijfsonderdeel speelt. Jij bent een echte doorzetter en hebt oog voor het verbinden van betrokken partijen. Jij neemt initiatief waar nodig en bent flexibel en tactvol. Ook zonder hiërarchische functie, weet jij mensen te bewegen. Communicatieve eigenschappen? Jij hebt ze. Want daarmee daag jij het management van je bedrijfsonderdeel uit bij te dragen aan het realiseren van hun doelstellingen. Jij bent de kritische vriend.

Wat jou geschikt maakt voor deze opdracht?

  • Je hebt WO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding in de richting van Economie of Bedrijfskunde.
  • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring, waarvan vijf jaar in een Business Control functie, bij voorkeur op het vakgebied van IT.
  • Je bent gedreven om jezelf en deze opdrachtgever te ontwikkelen. We vragen intrinsieke motivatie.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen en daagt het management van je bedrijfsonderdeel op een positief kritische wijze uit om zo vanuit jouw vakgebied bij te dragen aan het anticiperen op ontwikkelingen.
  • Je hebt een continue verbetermentaliteit met oog voor het verbinden van en samenwerken met alle betrokken partijen.
  • Het is een pre als je bekend bent met de agile way of working.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met IT.
  • Je bent fulltime beschikbaar voor de periode van 10 maart t/m 31 mei 2023 (bij goed presteren mogelijk nog verlengd in overleg met elkaar).

Een goed team. 

Als Senior Business Controller IT ben je onderdeel van het team van Business Control Staven & Markt, maar werk je voor de IT afdeling. De IT afdeling is dé afdeling die de energietransitie mogelijk gaat maken. Jij hebt dus veel impact op deze transitie en ook op deze opdrachtgever. Je draagt als zodanig bij aan één van de grootste veranderingen die de Nederlandse energiewereld kent sinds de ontdekking van aardgas in Groningen ……..en jouw interne klant is stuurman!

Dit zorgt dat je bovengemiddeld veel bij diverse innovatietrajecten betrokken zult zijn en een bijdrage moet kunnen leveren vanuit je eigen vakgebied richting hoogwaardig kennisgedreven professionals.

Volgens het @Work concept van deze opdrachtgever werk je 50% thuis en 50% op kantoor, wel zo flexibel.

Iets voor jou of iemand in je netwerk?

Heb je interesse in deze stevige opdracht bij energieke opdrachtgever in Rotterdam nabij het NS Centraal Station Blaak mail dan je actuele CV, onderbouwing en uurtarief incl. reiskosten naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl Voor meer informatie kan je contact opnemen met Dirk Rozemeyer op 06-52636489.