Senior/Group/Concern Controller, Leidschendam, 32-40 uur p/w

Ben jij een ervaren Controller binnen het onderwijs of de non-profit branche en ben je goed in het adviseren van management; coördineren; gericht op processen en resultaten; projectmatig werken; rapporteren en analyseren in een dynamische en sterk internationale omgeving. Lees dan vooral verder!

Als Senior Controller functioneer je, met 2 collega Controllers, in het team Bedrijfsvoering binnen het bestuursbureau van de stichting. Als senior stuur jij je collega Controllers aan, motiveert hen en stimuleert hun ontwikkeling. Jouw kennis en ervaring brengt ons op een hoger plan.

Vanuit je seniore rol vertaal je onze strategie naar meerjarig financieel beleid en toets je complexe beleidsvoornemens op hun financiële consequenties. Je adviseert de bestuurder en de Directeur Bedrijfsvoering over de ontwikkeling van de bedrijfsresultaten in meerjarig perspectief. Het opstellen van begroting, kaderbrief, toelichtingen bij tussentijdse rapportages, meerjarenramingen en treasury beleid hoort ook bij jouw taken. Daarnaast ontwikkel je de planning & control cyclus en bewaakt deze.

Je bent in contact met schooldirecties over hun beleidsvoornemens en vertaalt dit naar financiële consequenties. Je toetst de financiële administraties en ontwikkelt voorstellen ter verbetering van de administratieve organisatie en interne controle. Periodiek verstrek je managementinformatie aan bestuur, schooldirecties en stafmanagers. Knelpunten in het werk of ontwikkelingen zet je om in een projectopdracht, waarbij je het projectplan opstelt en de projectorganisatie regelt. Je coördineert projecten op inhoud en organisatie en stuurt op kwaliteit, tijdigheid, resultaat en budget.

Binnen het team Control zorg je voor een goede werkverdeling, jaarplanning en een werkklimaat dat bijdraagt aan de doelstellingen van het team.

 

Over opdrachtgever

Deze stichting binnen het onderwijs biedt primair en voortgezet onderwijs op bijzonder neutrale grondslag in de regio Leiden en Den Haag. Aan deze stichting zijn vijf scholen voor voortgezet onderwijs en drie scholen voor primair onderwijs verbonden. Met meer dan 7.300 leerlingen en 1.100 medewerkers zijn wij een middelgrote onderwijsorganisatie.

Het bestuursbureau adviseert en ondersteunt met 40 medewerkers het College van Bestuur (CvB) en de schooldirecties op het terrein van HR, Finance & Control, Facility, ICT, Inkoop en Huisvesting. Het bestuursbureau is gevestigd in Leidschendam-Voorburg, goed bereikbaar met openbaar vervoer en per auto. Medewerkers van het bestuursbureau kunnen flexibel werken in dit kantoor, op de scholen of thuis. 

 

Naar wie is opdrachtgever op zoek?

Een collega die nieuwsgierig en analytisch is en de juiste vragen stelt. Natuurlijk heb je een goed gevoel voor verhoudingen; je communiceert open en makkelijk op alle niveaus. Je hebt iets met onderwijs, snapt de emotie van het werk en de beleving van de betrokken professionals. Je inspireert en motiveert je collega controllers. Je bent stevig en daadkrachtig als persoon wat je combineert met een dienstverlenende instelling. Resultaatgerichtheid breng in de juiste balans met het zoeken naar oplossingen die haalbaar zijn en breed gedragen worden.

 

Tot je bagage behoort in ieder geval:

 • Een afgeronde relevante HBO/WO opleiding;
 • Een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie, rol en positie;
 • Relevante ervaring opgedaan in not-for-profit (onderwijs is een pre);
 • Brede kennis van financieel economische zaken en control; wet- en regelgeving van het begrotingsproces binnen onderwijs;
 • Kennis van en ervaring met projectmatig werken en leidinggeven aan een team.

 

Gewenste competenties

 • Onderzoekend, analytisch en nieuwsgierig
 • Initiatiefrijk
 • Procesgericht
 • Verbindend
 • Samenwerkend in het organiseren van je werk
 • Zelfstarter en proactief
 • Hands-on
 • Punctueel en tijdig

 

Opdrachtgever biedt het volgende:

Deze functie in een ambitieuze en professionele onderwijsorganisatie wordt gehonoreerd conform de zwaarte ervan, inschaling vindt plaats conform de CAO-VO, schaal 11-12 (deze functie is in ontwikkeling, zodra de functie meer uitgekristalliseerd is laten we deze formeel herwaarderen volgens FUWA VO). 

Daarnaast faciliteren wij thuiswerken en biedt opdrachtgever goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan en een sportregeling. In eerste instantie zal een contract voor de duur van één jaar worden aangegaan, waarna verlenging voor onbepaalde tijd mogelijk is.

 

Interesse?

Iets voor jou (of iemand in je netwerk waarvan je weet dat hij/zij hier naar op zoek is)?

Voldoe je aan het hierboven beschreven functieprofiel en ben je enthousiast geworden na het doornemen hiervan, stuur dan je actuele CV én persoonlijke onderbouwing naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl

 Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer op 06-52636489.