Medior Projectcontroller, Den Haag, 32-40 uur p/w

Als Medior Projectcontroller realiseer je in overleg met het management van Global de beheersmatige, adviserende en management ondersteunende project controller werkzaamheden voor projecten/programma’s binnen de pijler Global.

Je zorgt samen met je Project Control teamgenoten dat financiële processen en controles hierop optimaal verlopen. Je monitort en legt diverse financiële mutaties op correcte wijze vast, zodat de achterliggende betalingen en, maar ook rapportages richting onze opdrachtgevers op correcte wijze worden verricht. Daarnaast ben je de ‘linking pin’ tussen project- en programmamanagement en financiën, waarbij je risico’s en operationele gebeurtenissen vertaalt naar financiële resultaten en adviezen. De focus van de functie ligt op projecten van donoren uit de financiële sector en/of programma’s van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het minimaliseren van (financiële) risico’s ten aanzien van de financiële handelingen van Global.

 

Taken & verantwoordelijkheden

 • Je levert in overleg met het management van Global een bijdrage aan de project controle van de diverse Global Development projecten binnen jouw portefeuille (o.a. de regio’s Afrika en het Midden-Oosten).
 • Je levert op basis van globale opdrachten een bijdrage aan de control en rapportages van de diverse Global programma’s en projecten die binnen jouw portefeuille vallen (m.n. Europese regio). Dit behelst ook de aanvragen die zijn ingediend door subsidieontvangers / partners, en je controleert mede de consistentie tussen financiële uitgaven en prestaties, conform projectafspraken en donorvereisten (Control Framework).
 • Je draagt bij aan een juiste, volledige en tijdige maandrapportage richting team- en programma managers, je levert de periodieke subsidie- en liquiditeitsaanvragen, de forecasting en kritische controles op betalingen.
 • Je adviseert en bewaakt het overzicht over de financiële processen en signaleert tijdig als zich eventuele onregelmatigheden voordoen in die processen.
 • Je verzorgt de correcte financiële vastlegging in ons financiële systeem, zodat fouten die tot financiële risico’s zouden kunnen leiden, worden voorkomen.
 • Je neemt deel aan de controleprocessen en onderneemt zelfstandig en proactief activiteiten voor de controles. Hiervoor controleer je de aansluitingen en monitort de openstaande vorderingen.
 • Je werkt samen met diverse partners en collega’s van Program Monitoring & Management (PMM) om te ondersteunen met betrekking tot project- en risicobeheersing.
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van programma ondersteuningsplannen en aan project- en risicobeheersing binnen Global en de regio die het wereldwijd bestrijkt.
 • Je levert richting de Senior Projectcontroller ondersteuning bij de selectieprocessen van partners, zoals ambassades en onderwijsinstellingen.
 • Je controleert of projectovereenkomsten in overeenstemming zijn met het administratieve protocol, de subsidievereisten, planningen, de interne richtlijnen, beleidslijnen en procedures van Global. Financiële risico’s weet jij daarmee zoveel mogelijk mede uit te sluiten.
 • Je assisteert bij het ontwikkelen van budgetten, financieel beheer, het opstellen van financiële rapporten, projectmonitoringsplannen en het beheren van audits voor subsidies van donoren.
 • Je levert een bijdrage aan de controle of de uitgaven voor directe implementatie door partners in overeenstemming zijn met het goedgekeurde budget.
 • Je levert een bijdrage aan financiële beoordelingen van de balanspositie, P&L en Cash Flow positie van potentiële partners of potentiële subsidieontvangers volgens de interne COCA (Checklist of Organisational Capacity Assessment) en geeft waar nodig advies.
 • Je geeft zelfstandig feedback en aanbevelingen over geïdentificeerde budget- en prognosevarianten, project- en budgetrisico’s en problemen met betrekking tot de subsidieontvangers. En escaleert indien nodig tijdig naar de teamleider van Global.
 • Je levert een bijdrage aan project audits en aan de tijdige projectafsluiting, dit in overleg met het team PMM.
 • Je onderhoudt professionele relaties met uitvoerende partners.

 

Wat neem je mee?

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij onze organisatie. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Past dat bij jou? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve organisatie cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van een internationale ervaring.

 • Je beschikt over een afgeronde Masteropleiding (MSc/MBA) in Bedrijfseconomie, Economie of Bedrijfskunde of een studie gelieerd aan Financiën en/of Economie.
 • Je hebt minimaal 3 á 5 jaar relevante (internationale) werkervaring, bij voorkeur binnen een commerciële sector.
 • Je bent je sterk bewust van het belang van een correcte verwerking en controle van de financiële gegevens en de risico’s die deze met zich mee kunnen brengen.
 • Je beschikt over een uitstekende schriftelijke en mondelinge beheersing van het Nederlands en Engels.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van Power BI Dashboard, KPI’s en bent gevorderd in Microsoft Excel.
 • Je hebt een passie voor ontwikkelingssamenwerking of vindt het belangrijk een maatschappelijke bijdrage te leveren.
 • Je bent verbindend en communicatief sterk, je staat stevig in je schoenen en laat je niet snel van de wijs brengen.
 • Je kunt je de nationale en Europese regelgeving snel eigen maken.

 Voor de functie zijn de volgende competenties essentieel: accuratesse, zelfontwikkeling, contactvaardigheid en klantgerichtheid.

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Opdrachtgever accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces.

 

Wat biedt opdrachtgever jou?

 • Een fijne werksfeer met veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. En je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt.
 • Je ontvangt een salaris tot € 4.402 bruto per maand bij fulltime inzetbaarheid (schaal 10 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Opdrachtgever kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, en meer dan 6 weken vakantie per jaar. En heel handig: je kunt voorwaarden voor elkaar inruilen als dat je beter uitkomt. Bijvoorbeeld salaris voor vakantiedagen of vakantiedagen voor een hogere reiskostenvergoeding.
 • Je krijgt een dienstverband van 38 uur p/w voor de duur van 1 jaar. Als de situatie het toelaat wordt het dienstverband verlengd.

Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het tweede selectiegesprek.

 

Iets voor jou of iemand in je netwerk?

Voldoe je aan bovenstaand profiel en ben je direct dan wel op korte termijn voor deze vaste baan beschikbaar? Stuur dan je actuele CV en persoonlijke motivatie middels onderstaand formulier. Voor vragen bel je naar Dirk Rozemeyer, tel 06 – 52 63 64 89.