Interim Sr. Communicatieadviseur, Rotterdam/remote, 32 uur p/w

Voor onze energieke opdrachtgever in Rotterdam zijn we op zoek naar een Sr. Communicatie Adviseur. Terwijl hun elektriciteit- en gasnetwerken Nederlands meest complexe economische regio 24/7 draaiend houden, staan zij voor één van de grootste uitdagingen ooit: de energietransitie. Hier komt heel wat bij kijken en dat vraagt o.a. om duidelijke communicatie(middelen). Daarom zoeken ze een ervaren Communicatieadviseur. Als zodanig ben je de oren en ogen van deze opdrachtgever. Je weet wat er in de buitenwereld speelt én wat nodig is om de ambities van deze opdrachtgever waar te maken. Je zorgt dan ook niet alleen voor de juiste communicatiemiddelen, maar hebt ook een rol in besluitvormingsprocessen.

Als Senior Communicatieadviseur ben je trusted advisor voor directeuren en managers van één of meerdere grote (staf)afdelingen. Je helpt hen bij het realiseren van hun doelstellingen in lijn met de company-strategie. Je adviseert bijvoorbeeld jouw interne klanten hoe de strategie en jaarplannen concreet door te vertalen naar de relevante in- en externe stakeholders. Jij onderzoekt, analyseert, herkent de vraag achter de vraag en stemt daar je communicatiebeleid en de benodigde middelen op af. Daarnaast ontwikkel je bedrijfsbreed communicatiebeleid en vertaalt dat naar de diverse business units. Jouw portefeuille richt zich op de afdelingen HR en Strategie. Daarnaast ben je (mede) verantwoordelijk voor het thema Alignment en zorg je ervoor dat medewerkers binnen deze opdrachtgever de (nieuwe) strategie van de organisatie kennen en zich hiermee betrokken voelen.

Je werkt op strategisch en tactisch niveau en zorgt dat de benodigde middelen er komen. Je bent verantwoordelijk voor de relatie en samenwerking met de business. Je werkt nauw samen met de andere adviseurs en de communicatiespecialisten uit het team. Met jouw kennis, coaching en feedback help je bovendien je collega’s hun communicatievaardigheden verder te ontwikkelen. Samen zijn we verantwoordelijk voor consistente en positieve beeldvorming over deze opdrachtgever.

 

Jouw sterke punten. Worden zij blij van.
Als Senior (corporate) Communicatieadviseur heb je ervaring als sparringpartner op directie- en senior managementniveau. Uiteraard ben je communicatief sterk. Zo schrijf je toegankelijk en kan je een verhaal goed presenteren. Je ziet mogelijkheden om veranderingen en verbeteringen in de praktijk te brengen en neemt het initiatief daarvoor. Je bent een echte verbinder en kan goed schakelen tussen alle lagen in de organisatie en daarbuiten. Verder neem je een stevige persoonlijkheid mee: kritisch, ondernemend en onafhankelijk. Wat jou verder onze nieuwe Senior Communicatieadviseur maakt?

  • Je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding.
  • Je hebt minimaal 8 jaar relevante ervaring als Communicatieadviseur en je bent een innovator in het vakgebied.
  • Je hebt ervaring en affiniteit met verandertrajecten binnen een operationele context.
  • Je hebt ruime ervaring en affiniteit met werken in politiek/bestuurlijke omgeving en voelt je thuis in een grote organisatie.

Scope van de opdracht

Duur is van 28 november 2022 tot 31 mei 2023 met optie tot verlenging bij goed functioneren. Gaat om 32 uur p/w. Gelieve 16 november in de ochtend vrij te houden voor je eventuele sollicitatiegesprek.

 

Een goed team. Daar hoor je bij.
Je gaat werken bij de afdeling Communicatie. Deze afdeling heeft 19 collega’s en je werkt direct samen de andere Communicatieadviseurs. Daarnaast heb je nauw contact met de Trafficmanagers en de Communicatiespecialisten.

Ze werken volgens hun @Work concept. Je werkt ongeveer de helft van de tijd op hun kantoor in Rotterdam; de plek waar jij je collega’s ontmoet. Met een centrale ligging en een prachtig uitzicht over Rotterdam. De andere helft van de tijd werk je thuis. Wel zo flexibel.

 

Iets voor jou of iemand in je netwerk?

Stuur dan per omgaande je actuele CV, onderbouwing en uurtarief incl. reiskosten naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer op 06-52636489.