interim Sr. Business Controller, Rijswijk, 37,50 uur p/w (deels hybride)

 Over opdrachtgever

De opdracht is het beoordelen van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en het bevorderen van de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Wij willen een professionele publieke dienstverlener zijn die burgers de best mogelijke klantervaring levert. Onze prioriteiten zijn: klantgerichtheid, samenwerken en persoonlijke bijdrage.

Werken bij deze opdrachtgever betekent samenwerken. Dat gebeurt in een prettige en collegiale werksfeer. De betrokkenheid van onze medewerkers is groot. Wij voelen allemaal de maatschappelijke relevantie van ons product. Professionaliteit is cruciaal in onze dienstverlening en daar staan wij met zijn allen voor. Voor deze opdracht zoeken we per direct een interim Sr. Business Controller voor de periode van 4 maanden met optie tot verlenging.

 

Wat ga je doen?

Als ervaren Business Controller ben je de sparringpartner binnen de divisie Rijgeschiktheid van de Divisiemanager en het MT Rijgeschiktheid. De divisie Rijgeschiktheid (RG) beoordeelt of iemand gezond genoeg is om een rijbewijs te halen óf te houden. Een grote verantwoordelijkheid. Naast het beoordelen, behoort het opleggen en uitvoeren van maatregelen, zoals een cursus alcohol en verkeer, tot de werkzaamheden van RG.

Bij alle belangrijke ontwikkelingen in de business ben jij betrokken, want iedere verandering heeft financiële impact. Je overziet daarom de bedrijfsprocessen met een helikopterview en voegt waarde toe ten aanzien van besluitvorming tot aan strategisch niveau. Tot slot speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van een meer resultaatgerichte organisatie.

Je bent verantwoordelijk voor de financiële gegevens op afdelingsniveau en je overziet de bedrijfsprocessen met een helikopterview en kan verbanden leggen tussen de ontwikkelingen binnen de divisie en de strategie van deze opdrachtgever.

Functionele sturing krijg je van de Manager Business Control, maar in de dagelijkse operatie werk je zelfstandig en heb je met name te maken met de Divisiemanager, het divisie MT, en de overige lijnmanagers. In je verantwoordelijkheid voor de financiële gegevens op divisieniveau, wordt je daarnaast ondersteund door de afdeling Financial Control.

In deze functie ben je ook verantwoordelijk voor:

 • Coördineren en deels verzorgen van de planning en control cyclus (jaarplan, budgettering, rapportage en forecasts)
 • Proactieve rol in het MT van de divisie
 • Opleveren, bijhouden en verder uitbouwen van diverse stuur- en managementrapportages.
 • Deelnemen aan of ondersteunen van diverse business cases, uitvoeringstoetsen en projecten als projectteamlid of projectcontroller
 • We zien de volgende competenties als succesfactoren
 • Helikopterview waarbij je hoofdzaken van bijzaken kunt onderscheiden
 • In staat bedrijfsprocessen te doorzien
 • Vlot, proactief, zelfstandig, hands-on en een sterke persoonlijkheid
 • Prioriteitensteller en sparringpartner op niveau
 • Analytisch en probleemoplossend
 • Communicatief vaardig, legt makkelijk contacten.

 

Specifieke eisen

 • HBO+/WOwerk- en denkniveau met een achtergrond in bedrijfseconomie of soortgelijke richting
 • Aantoonbare jaren relevante werkervaring als Business/Project Controller met de agile werkwijze is een grote pré
 • Ruime ervaring binnen het vakgebied van business- & project control.
 • Directe beschikbaarheid of op zeer korte termijn heeft de voorkeur.

 

Iets voor jou?

Klinkt dit jou als muziek in de oren en voldoe je aan het profiel? Stuur dan vóór 8 februari 2023 je actuele CV én persoonlijke motivatie naar  dirk.rozemeyer@servicingyou.nl Voor meer informatie kan je contact opnemen met Dirk Rozemeyer op 06-52636489.