Interim Programmamanager HRM, Utrecht/hybride, 40 uur p/w

Opdrachtgever is op zoek naar een ervaren en praktisch ingestelde (>20 jaar) Programmamanager E-HRM op het snijvlak van HRM en IT, opgedaan in een omgeving waar digitale transformatie centraal staat. Je hebt aantoonbare ervaring in het publiek/private werkveld en met programma- en verandermanagement. Je kunt een implementatie technisch doorvoeren maar ook uitrollen en het gebruik ervan realiseren. Daarnaast coördineer en initieer je de implementatie van een nieuw functieboek aan de hand van de systematiek van Berenschot. Wil je ook jouw ambities realiseren binnen een digitaal gedreven organisatie? Maak kennis, ontdek kansen en laat je verrassen door deze opdrachtgever in Utrecht.

 

Wat ga je doen?

De opdracht is tweeledig:

 1. Implementatie aansluitende E-HRM applicaties;
 2. Uitrol naar de organisatie.

Per 1 januari 2022 is de nieuwe HR Core, Payroll en de ESS/MSS-processen live gegaan. Vanaf januari 2022 zijn stapsgewijs de overige ESS/MSS-processen en de cyclische HRM processen live gegaan. Inmiddels wordt er volop gewerkt aan het live zetten van cyclische processen (Prestatiemanagement, Talentontwikkeling, 360 feedback, jaarlijkse vlootschouw, SPP, Werving & Selectie) vanuit de vastgestelde integrale visie op Talentontwikkeling en E-HRM processen en in lijn met de nieuwe HRM Strategie en HRM rolverdeling. Dat vergt verdere afstemming en realisatie, maar ook acceptatie bij de organisatie, daarom vragen wij iemand die ook in werkgroepen het gebruik van de verschillende tools kan realiseren.

In samenwerking met/uit naam van de Directeur HRM voer je Stakeholdermanagement richting RvB en de business (stakeholder workshops) en geef je begeleiding van de lijn bij het zich actief eigen maken van tooling en faciliteer je hun eigen actieve rol.

Je bent een ervaren Programmamanager met ruime kennis van HRM processen en IT. Een pragmatische denker die altijd het einddoel voor ogen houdt. Een teamspeler, iemand die kan overtuigen en mensen kan meenemen in veranderingen. Iemand die ruime ervaring heeft met HRM dienstverleningsmodellen en analytisch kan denken. Iemand die kritisch durft te zijn en kan spiegelen.

 

Gewenste competenties

Samenwerken

 • Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

Communiceren

 • Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Overtuigingskracht

 • Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Resultaatgericht

 • De kandidaat werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.

Verantwoordelijkheid nemen

 • De kandidaat heeft plichtbesef en voelt zich er verantwoordelijk voor dat het afgeleverde werk of een beslissing aan bepaalde eisen voldoet. Daarnaast is hij/zij aanspreekbaar op resultaten van afgesproken acties.

Interviewplanning

Gesprekken: tussen 19-12-2023 en 22-12-2023

Gunningsbesluit: 22-12-2023

Startdatum: 01-01-2024

 

Toelichting op rooster

Inzet voor de 1e zes maanden is voor 40 uur p/w en de volgende zes maanden 20 uur p/w.

Bij deze opdrachtgever is het mogelijk om deels remote te werken.

 

Vereisten voor deze opdracht

Opleiding

 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde Master opleiding in de richting van HRM en/of MHD.

Kennis

 • Kandidaat heeft minimaal 1 WO leergang in Verandermanagement gevolgd.
 • Kandidaat heeft minimaal 1 WO leergang in HR Strategie gevolgd.

Certificering

 • Kandidaat is in het bezit van een Agile/Scrum certificaat.

Ervaring

 • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met E-HRM en HRM ontwikkelingen in de digitale wereld.
 • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring als HRM Consultant met het ondersteunen van het management binnen een organisatie met >1000 fte.
 • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met IT/digitale transformatie.

Tarief

 • Het maximum inkoop uurtarief inclusief reiskosten bedraagt € 110,- excl. BTW.

 

Van belang voor deze opdracht

 • Kandidaat heeft bij voorkeur 10 jaar aantoonbare ervaring met het ontwikkelen en opstellen van een functiehuis aan de hand van de systematiek van Berenschot.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur 10 jaar aantoonbare ervaring met het ontwikkelen en implementeren van HRM processen en HRM rollen.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur 10 jaar aantoonbare kennis en werkervaring in een publieke organisatie, bij voorkeur een ZBO, die valt onder de CAO rijk.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur 10 jaar aantoonbare ervaring met de systematiek van Berenschot.

Kandidaat heeft bij voorkeur 10 jaar aantoonbare ervaring met de implementatie van applicaties van Youforce van Visma Raet..

Iets voor jou?

Geïnteresseerde interim kandidaten kunnen per omgaande – maar uiterlijk 12 december vóór 11.00 uur – hun interesse kenbaar maken door hun actuele profiel, persoonlijke onderbouwing en uurtarief incl. reiskosten, excl. BTW voor deze opdracht te mailen naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl

Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer, bereikbaar op nummer 06-52636489.