Interim Programmamanager HRM, Utrecht, 40 uur p/w

Zoek jij een interessante interim opdracht waarin je het komende jaar als Programmamanager HRM aan de slag kan bij dynamische non-profit opdrachtgever in Utrecht? Dan verneem ik het graag!

Deze fulltime opdracht loopt van 1 januari t/m 31 december 2022 maar kan eventueel nog worden verlengd.

Opdrachtomschrijving:

Opdrachtgever is op zoek naar een ervaren en praktisch ingestelde Programmamanager HRM (> 20 jaar ervaring) op het snijvlak van HRM, organisatieontwikkeling en bedrijfskunde met een brede HRM ervaring, opgedaan in een omgeving waar digitale transformatie centraal staat. Je hebt aantoonbare ervaring in het publiek-/private werkveld en met programma- en verandermanagement. Technologie, duurzaamheid en andere ontwikkelingen in onze samenleving zorgen voor veel dynamiek. Ook voor ondernemers. En dat betekent volop kansen bij deze opdrachtgever. Hun drive is om het leven van ondernemers makkelijker te maken. Juist nu in deze onzekere tijden staan zij klaar voor hen. Dat kunnen ze dankzij het talent van hun mensen. Ook nu hebben zij dat talent keihard nodig. Wil je ook jouw ambities realiseren binnen een digitaal gedreven organisatie? Lees dan vooral verder.

Wat ga je doen?
De opdracht is tweeledig:
A. Implementatie Plan Optimalisatie HRM Dienstverlening.
B. Implementatie daarop aansluitende e-HRM applicaties en uitrol naar de organisatie (technische en organisatorische implementatie).

 

Ad A. Implementatie Plan Optimalisatie HRM Dienstverlening
In opdracht van en afstemming met de Directeur HRM implementeren van het door de RvB geaccordeerde Plan Optimalisatie HRM Dienstverlening, bestaande uit o.m. HRM Strategie, HRM Rolverdeling en integrale aanpak HRM processen. In lijn met/faciliterend aan de Vitale Transformatie van deze opdrachtgever.

Harde kant: ontwerp & implementatie van functies/rollen, processen, tools en beleid samen met het team, vanuit de integrale visie op transactionele, cyclische en maatwerk HRM-processen. Daarnaast optimaliseren van prioriteiten, plannen en realiseren van change projecten (HRM Backlog en Sprints) zodat de afdeling HRM beter valt aan te sturen en de belangrijkste doelstellingen worden behaald.

Zachte kant: geven van workshops en coachen HRM professionals met als doelen rolduidelijkheid, eigenaarschap, pro-activiteit, ontwikkelen van functioneren en het implementeren van een constructieve professionele standaard (‘hoe werken wij’) en collegiale standaard (‘hoe werken wij samen’).

 

Ad B. Implementatie daarop aansluitende e-HRM applicaties en uitrol naar de organisatie
E-HRM Programmamanager in opdracht van en afstemming met de Directeur HRM: Business Owner/Programmamanager overkoepelend, Voorzitter Stuurgroep e-HRM.

Per 1 januari 2022 gaan de nieuwe HR Core, Payroll en de ESS/MSS-processen live (fase 1). Per die datum gaan ook stapsgewijs de overige ESS/MSS-processen en de cyclische HRM processen live (fase 2 geheel 2022 en 2023). Ontwerp cyclische processen (Prestatiemanagement, Talentontwikkeling, 360 feedback, jaarlijkse vlootschouw, SPP, Werving & Selectie) vanuit de vastgestelde integrale visie op Talentontwikkeling en e-HRM processen en in lijn met de nieuwe HRM Strategie en HRM Rolverdeling.

In samenwerking met/uit naam van de Directeur HRM, verzorgen van stakeholdermanagement richting RvB en de business (d.m.v. stakeholder workshops) plus begeleiding van de lijn bij het zich actief eigen maken van tooling en hun eigen actieve rol.

Competenties:

Samenwerken > Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

Communiceren > Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Overtuigingskracht > Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Resultaatgericht > De kandidaat werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.

Verantwoordelijkheid nemen > De kandidaat heeft plichtbesef en voelt zich er verantwoordelijk voor dat het afgeleverde werk of een beslissing aan bepaalde eisen voldoet. Daarnaast is hij/zij aanspreekbaar op resultaten van afgesproken acties.

De competenties worden tijdens het interview getoetst.

Eisen ten aanzien van kennis & ervaring:

Kennis

  • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde Master degree in de richting van HRM en/of MHD.
  • Kandidaat heeft minimaal 1 WO leergang in Verandermanagement.
  • Kandidaat heeft minimaal 1 WO leergang in HR Strategie.
  • Kandidaat is in het bezit van een Agile / Scrum certificaat.

Ervaring

  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met E-HRM en HRM ontwikkelingen in de digitale wereld.
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring als HRM consultant met het ondersteunen van het management binnen een organisatie met 1000+ medewerkers.
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met IT/Digitale transformatie.
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met werken bij vergelijkbare overheidsorganisaties.
  • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring in de rol van Programmamanager met de implementatie YouForce van Visma Raet.

Interesse?

Iets voor jou of iemand in je netwerk? Dan vernemen wij het graag.

Geïnteresseerden die voldoen aan het bovenstaande profiel wordt verzocht per omgaande hun actuele CV, persoonlijke onderbouwing evenals beschikbaarheid en inkoopuurtarief incl. reiskosten te mailen naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl

Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer, tel. 06-52636489