Interim Directiesecretaresse, Arnhem, 30-32 uur p/w (deels hybride)

Over opdrachtgever

Leren en ontwikkelen zit in de vezels van deze opdrachtgever die bestaat uit 26 scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Zij onderscheiden zich door geïntegreerde kennis op het gebied van onderwijs, gedrag en zorg. Ze werken aan totale kwaliteit in onderwijs en leeromgeving, en zijn doorlopend in dialoog met leerlingen, ouders, medewerkers en stakeholders. Zo leveren ze samen een passend onderwijsaanbod.

 

Over de functie

Het bestuurssecretariaat is onderdeel van de Ondersteunende dienst van deze opdrachtgever en is gevestigd in een modern kantoorpand in het centrum van Arnhem. Hier werken ca. 75 collega’s van verschillende afdelingen samen ter ondersteuning aan alle scholen van deze opdrachtgever. Je werkt in een open werkruimte en er is sprake van een informele werksfeer.

Ontzorgen is voor jou als ervaren interim Directiesecretaresse een tweede natuur en je hebt een positieve houding en uitstraling. Met jouw enthousiasme en kennis ga je proactief iedere uitdaging aan. Het team is gemotiveerd en helpt elkaar waar nodig. Je ideeën over de verdere professionalisering van het team zijn altijd welkom!

Deze positie is ter vervanging van uitval van één van de vaste teamleden, verwachting is dat inzet tot eind 2023 zal duren, met de mogelijke optie tot verlenging. Gezocht wordt iemand voor 30-32 uur p/w. Standplaats is Arnhem, waarbij thuiswerken tot de mogelijkheden behoort met een maximum van 2 dagen per week. Gewenste startdatum is per direct.

 

Wat ga je doen?

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en minimaal een relevante MBO-diploma niveau 4.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie als Directiesecretaresse.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Je kunt goed prioriteren en houdt overzicht. Je bent daarnaast integer en accuraat.
  • Je hebt ervaring in het werken in een team en bent communicatief sterk.
  • Je bent flexibel en hebt improvisatietalent.
  • Je bent vaardig met automatisering; goede ervaring met Microsoft Office is een vereiste.

 

Iets voor jou?

Geïnteresseerde interim kandidaten kunnen zicht melden t/m 20 september 12.00 uur door hun actuele profiel, persoonlijke onderbouwing, start datum en uurtarief inclusief reiskosten, excl. BTW te mailen naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer, bereikbaar op nummer 06-52636489.