Interim Content Coördinator, Utrecht, 32 uur p/w en hybride

Deze opdrachtgever in Utrecht is voor de periode van 26 augustus 2024 t/m 7 maart 2025 op zoek naar een interim Content Coördinator voor 32 uur p/w (waarbij je ook deels remote kan werken). Als Content Coördinator/Creator onderhoud, distribueer en beheer je content voor diverse kanalen/media. Je interpreteert klantreisonderzoeken, stemt af met andere teams binnen de organisatie of productiebureaus en werkt een distributieplan uit. Middels de geleverde content draag je bij aan het realiseren van de communicatiedoelstellingen in termen van bereik en waardering. De nadruk in deze rol ligt minder op creatie en meer op coördinatie.

 

Wat ga je doen?
Je zorgt dat hun content aansluit op de groeivraagstukken waar ondernemers tegen aanlopen. Denk aan onderwerpen als online marketing, digitalisering en productiviteit. Je betrekt verschillende afdelingen zoals marketing en social media. Je bewaakt de klantbehoefte en weet in je content de verbinding te leggen met andere content of dienstverlening. Waar nodig stuur je bij, bijvoorbeeld als resultaten tegenvallen. Zo zorg je ervoor dat de ondernemer de juiste boodschap op het juiste moment via het juiste kanaal ziet. 

 

Wat vragen zij?
Je bent diplomatiek en resultaatgericht. Je hebt kennis over het ondernemerschap en je weet je weg te vinden binnen een grote organisatie met veel stakeholders en veel belangen. Je bent tekstueel en visueel sterk en weet hoe je een boodschap goed overbrengt. Je bent bekend met content formats. Je hebt analytisch inzicht en weet bij te sturen waar nodig.

 

Gewenste competenties:

 • Coördinerende vaardigheden > Is in staat zaken en mensen met elkaar in overeenstemming te krijgen, zorgt dat verschillende werkzaamheden (door verschillende personen) worden gedaan en onderling met elkaar kloppen.
 • Flexibel > Past verschillende werkwijzen toe en gedraagt zich anders in verschillende situaties om een doel te bereiken.
 • Overtuigingskracht > Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.
 • Taal- en communicatie vaardigheden > Weet hoe je complexe materie moet vertalen in praktische en aansprekende content voor ondernemers en hoe je de vertaalslag maakt van strategische vraagstukken naar operationeel niveau. 
 • Omgevingsbewust/gevoel voor (politieke) verhoudingen > Beschikt over een goede kennis van organisatorische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie. Deze kennis benut de kandidaat effectief voor eigen functioneren en voor de organisatie. 

Goed om te weten: screening is onderdeel van de procedure, waarbij ook een social media check plaatsvindt.

 

Procedure planning:

CV beoordeling:        04-07-2024

Gesprekken:               09-07-2024

Gunningsbesluit:       10-07-2024

Startdatum:                26-08-2024

 

 Eisen

Ten aanzien van Kennis:

 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding.
 • Afgeronde opleiding is op het gebied van Communicatie, marketing of (multi)media. Journalistiek kan ook, maar dan is aanvullende marketingkennis wel gewenst.

Ten aanzien van Ervaring:

 • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het schrijven van content.
 • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met contentmarketing en -strategie.

Gunningscriteria

Tarief

Maximum inkoop uurtarief inclusief reiskosten bedraagt € 60,- excl. BTW. Dus kom met een aantrekkelijk uurtarief om je slagingskans te maximaliseren.

Weging prijsdeel: 30 %

Ervaring

Kandidaat heeft … jaar aantoonbare ervaring met mediamiddelen (tekst, video, beeld)

 • 0 tot 3 jaar (5 %)
 • 3 tot 5 jaar (10 %)
 • 5 jaar of meer (17 %)

Weging: 17 %

Kandidaat heeft … jaar aantoonbare ervaring met coördineren binnen een team

 • 0 tot 3 jaar (5 %)
 • 3 tot 5 jaar (10 %)
 • 5 jaar of meer (17 %)

Weging: 17 %

Kandidaat heeft … jaar aantoonbare ervaring met werken bij vergelijkbare overheidsorganisaties

 • 0 tot 3 jaar (5 %)
 • 3 tot 5 jaar (10 %)
 • 5 jaar of meer (16 %)

Interview

Weging: 20%

 

Iets voor jou?

Voldoe je aan het profiel en wil je graag na de zomer als interim Content Coördinator aan de slag bij deze leuke landelijk bekende organisatie? Stuur dan per omgaande – doch uiterlijk 2 juli aanstaande – je actuele CV, onderbouwing en uurtarief indicatie incl. reiskosten, excl. BTW naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl

Voor vragen of meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer op 06-52636489.