interim Communicatieadviseur, Rotterdam, 36 uur p/w (deels hybride)

 Wat ga je doen?
Terwijl onze elektriciteit- en gasnetwerken Nederlands meest complexe economische regio 24/7 draaiend houden, staan we voor een van de grootste uitdagingen ooit: de energietransitie. Hier komt heel wat bij kijken en dat vraagt onder andere om duidelijke communicatie(middelen). Daarom zoeken we een interim Communicatieadviseur voor de periode van 3 april t/m 1 september 2023 (met mogelijke optie tot verlenging) voor 36 uur p/w (deels remote).

Als Communicatieadviseur ben je de oren en ogen van deze opdrachtgever. Je weet wat er in de buitenwereld speelt én wat nodig is om de ambities van opdrachtgever waar te maken. Je zorgt dan ook niet alleen voor het goede advies, de juiste communicatiemiddelen, maar hebt ook een rol in besluitvormingsprocessen. Je adviseert bijvoorbeeld jouw interne klanten hoe de strategie en jaarplannen concreet te vertalen voor de relevante in- en externe stakeholders. Je bent adviseur voor verschillende managers en directeuren van meerdere afdelingen van het bedrijfsonderdeel Operations. Je helpt hen bij het realiseren van hun doelstellingen. Natuurlijk in lijn met de organisatiestrategie. Jij onderzoekt, analyseert, herkent de vraag achter de vraag en stemt daar je communicatiebeleid en de benodigde middelen op af. Soms alleen, maar vaak ook met de Senior Communicatieadviseur en de Communicatiespecialisten van de afdeling, waarmee je samenwerkt aan zogenaamde redactietafels.

Jouw sterke punten
Jij bent ervaren in het communicatieambacht. Je weet van aanpakken en stroopt graag je mouwen op om de plannen niet alleen te bedenken maar ook uit te voeren. Uiteraard ben je communicatief sterk. Zo schrijf je toegankelijk. Maar heb je ook een goed ontwikkelde antenne voor wat er binnen en buiten deze opdrachtgever speelt. Je ziet mogelijkheden om veranderingen en verbeteringen in de praktijk te brengen  een verbinder en  bovendien goed in het houden van overzicht, de grote lijnen zien en verbanden leggen waar dat jou en onze organisatie verder brengt. Wat je verder meebrengt als Communicatieadviseur?

  • Je beschikt over een afgeronde relevante HBO opleiding (bij voorkeur richting Marketing & Communicatie of soortgelijk).
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring  als Communicatieadviseur.
  • Je hebt ruime ervaring en affiniteit met werken in politiek/bestuurlijke omgeving en voelt je thuis in een grote organisatie.

Een goed team.
We werken volgens ons @Work concept. Je werkt ongeveer de 50% van de tijd op ons kantoor in Rotterdam (Blaak); de plek waar jij je collega’s ontmoet. Met een centrale ligging en een prachtig uitzicht over Rotterdam. De andere 50% van de tijd werk je vanuit huis. Wel zo flexibel. Natuurlijk zorgen wij voor de juiste voorzieningen voor je thuiswerkplek. Je gaat werken bij de afdeling Communicatie. Deze afdeling heeft 22 collega’s en je werkt direct samen de andere zeven Communicatieadviseurs binnen het adviseursteam. Daarnaast heb je nauw contact met de Trafficmanagers en de Communicatiespecialisten.

Let op: deze aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van een leidinggevende. Dit past niet binnen de Wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP’ers te contracteren. Eventueel geïnteresseerde ZZP’ers kunnen zich op detacheringsbasis (= in loondienst) laten aanbieden door een payrolling bureau waarmee wij vaker plezierig samenwerken..

Iets voor jou of iemand in je netwerk?

Voldoe je aan het profiel en ben je voor genoemde periode beschikbaar? Stuur dan je actuele CV en onderbouwing naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl

Goed om daarbij te realiseren dat je de helft van de tijd vanuit huis kan werken. Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer, tel. 06-52636489