Hoofd Business Control, Rotterdam, 40 uur p/w

Wil jij bijdragen aan de doelstellingen van deze energieke opdrachtgever als een gewaardeerd, gerespecteerd en onafhankelijk business partner? Dicht op de business acteren en zo optimaal gebruik maken van elkaars kennis en kunde? Focus op efficiency doelstellingen en internal control van de operatie. Dat is Business Control bij deze opdrachtgever. Voor deze opdrachtgever in Rotterdam, nabij station Blaak zoeken wij een interim Hoofd Business Control (fulltime) voor de periode van 1 maart tot eind 2021 met de mogelijke optie tot verlenging.

 

De afdeling Aanleg & Vervanging (A&V)

De afdeling Aanleg & Vervanging (A&V) is de afdeling die ervoor zorgt dat grote elektriciteits- en gasprojecten worden uitgevoerd, maar ook dat de individuele aansluitingen bij consumenten worden gemaakt. De afdeling heeft ruim 1.000 fte in dienst en voert jaarlijks ongeveer € 400 miljoen aan infrastructurele projecten uit.

 

Functiebeschrijving

Als Hoofd Business Control A&V leidt je de afdeling Business Control A&V en ben je Business Partner van de Directeur A&V. De focus van jouw afdeling ligt op efficiency doelstellingen van de operatie, waarbij jij de Planning & Control cyclus voor de operatie coördineert. Je hebt een goede visie op en bent verantwoordelijk voor de implementatie van cost control en project control. Als sparring partner van het management wordt mee- maar vooral ook vooruit gedacht! Zowel op financieel gebied, als op niet financiële performance. In managementgesprekken helpt jouw afdeling de business line A&V met scenarioplanning, begrotingen en prognoses. De internal control is bij jou in goede handen. Naast het monitoren en verbeteren van efficiencydoelstellingen wordt advies gegeven ten aanzien van bedrijfseconomische vraagstukken. Goed lopende financiële processen en een optimale AO/IC leveren een belangrijke bijdrage aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.

 

Wat ga je doen?

 • Je rapporteert aan de Manager Business Control en geeft leiding aan een team van ruim 10 professionals (Business Controllers, Project Controllers).
 • Je coacht jouw team, draagt zorg voor hun ontwikkeling en borging van hun expertise waarbij verdere professionalisering van het team geborgd wordt.
 • Je bent sparringpartner voor de Directeur A&V en Managers A&V en ondersteunt de strategische initiatieven die er worden ontwikkeld en geïmplementeerd naast het “in control” zijn van de business line.
 • Je maakt management analyses en geeft (on)gevraagd advies. Belangrijk hierbij is het sturen op efficiency in de keten.
 • Je draagt zorg voor een optimale uitvoering van de Planning & control cyclus van de business line A&V, o.a. budgetteren, maandafsluiting en -rapportages, prognoses, meerjarenramingen
 • Jouw afdeling levert een belangrijke bijdrage aan de plannen, rapportages en prognoses over investeringen en cash flow.
 • Je ontwikkelt en stelt operationele, niet standaard, rapportages op. Je analyseert en denkt vooruit bij alle interne stuurinformatie, zoals kengetallen, KPI’s, benchmarks, ad hoc rapportages.
 • Daarnaast beheers je risico’s en verzorg je de forecasting hiervan.

 

Ideale kandidaat

 • Je bent een stevige professional met een afgeronde academische/WO opleiding, bij voorkeur Bedrijfseconomisch / EMFC / RC.
 • Je hebt > 10 jaar relevante werkervaring in Business Control, waarvan 2 jaar in een vergelijkbare (leidinggevende) functie, bij voorkeur binnen de infra-wereld.
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met verandermanagement en projectcontrol.
 • Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen en weet wat er binnen je organisatieonderdeel speelt.
 • Met jouw kennis, kunde en drive motiveer je de professionals van je afdeling om te acteren als een gewaardeerd, gerespecteerd en onafhankelijk business partner
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen en daagt de Directeur A&V op een positief kritische wijze uit om zo vanuit jouw vakgebied bij te dragen aan het anticiperen op ontwikkelingen.
 • Je hebt een continue verbetermentaliteit met oog voor de samenwerking tussen en de cultuur van alle betrokken partijen.

 

Iets voor jou?

Voldoe je aan het profiel en ben je binnenkort beschikbaar voor fulltime? Dan zie ik graag je actuele CV en persoonlijke onderbouwing tegemoet op dirk.rozemeyer@servicingyou.nl of upload het via onderstaand formulier.

Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer 06-52636489.