Concern Controller, Den Haag, 38 uur p/w

Nederland is een land van innovatie en baanbrekende wetenschap. Als opdrachtgever leveren we daar een belangrijke bijdrage aan. Wil jij als Concern Controller het team bij hen versterken en adequaat en klantgericht adviseren over de (financiële) sturing en beheersing van deze organisatie in meerjarig perspectief?

 

Over opdrachtgever

Deze opdrachtgever is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Zij investeert jaarlijks € 1 miljard in onderzoek. Deels nieuwsgierigheid gedreven en heel fundamenteel van aard. Deels onderzoek gericht op belangrijke maatschappelijke uitdagingen en onderzoek infrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert deze opdrachtgever wetenschappelijk onderzoek. Zij stimuleert nationale en internationale samenwerking, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten, bevordert kennisbenutting en beheert 9 onderzoeksinstituten.

 

Jouw uitdaging

In deze functie ben je samen met het team onder andere verantwoordelijk voor de integrale sturing op de Planning & Control cyclus en de kwaliteit van de daaraan gerelateerde producten, zoals de begroting, jaarrekening en de managementrapportages. Bepalend voor de kwaliteit van de producten zijn herkenbare boodschappen op basis van financiële overzichten, waarbij tevens over de belangrijkste kansen en risico’s wordt gerapporteerd. Het doel is om het Hoofd Financiën, de directeuren en leden van de Raad van Bestuur te ondersteunen in hun besluitvorming.

Je bewaakt in deze rol onder andere de financiële juistheid van officiële documenten en adviseert ten aanzien van het financieel beleid en beheersvraagstukken (AO/IC). Daarnaast adviseer je gevraagd en ongevraagd over financiële en niet-financiële ontwikkelingen en koppelt deze proactief terug aan de betrokkenen.

Wij verwachten dat je vanuit je rol frequente afstemming hebt, bijvoorbeeld met beleidsmedewerkers, bureau Raad van Bestuur, Risico Manager en Directeur Bedrijfsvoering, alsmede met de opdrachtgeversdomeinen, regieorganen en onderzoeksinstituten. Je draagt daarbij zorg voor heldere afstemming van de adviezen en beleidsnotities. Wat ons betreft is een Concern Controller communicatief vaardig en kan op verschillende niveaus binnen onze organisatie schakelen. Je bent een echte verbinder.

 

Belangrijkste taken & verantwoordelijkheden:

 • Geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het Hoofd Financiën, directie en de Raad van Bestuur.
 • Is vraagbaak voor de hele organisatie voor wat betreft het financieel beleid.
 • Volgt nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en is in staat om relevante ontwikkelingen binnen de organisatie te introduceren.
 • Initieert, ontwikkelt en/of begeleidt de ontwikkeling van financiële kaders, instrumenten en relevante KPI’s.
 • Ontwikkelt en zorgt voor het (doen) uitvoeren en evalueren van het financieel beleid.
 • Draagt zorg voor de implementatie van financieel beleid voor opdrachtgever en creëert hierbij draagvlak.
 • Draagt zorg voor controle op de uitvoering van het financieel beleid van de organisatie.
 • Brengt interne en externe informatie bijeen, verwerkt en analyseert en zet dit om in adviezen, beleidsnotities.
 • Integrale sturing op de Planning & Control cyclus en de kwaliteit van de daaraan gerelateerde producten.

 

Waar kom je te werken?

De afdeling Financiën, waar zo’n 50 medewerkers werkzaam zijn, is verdeeld over locaties in Den Haag en Utrecht en bestaat uit vier teams Business & Project Control: het team Concern Control, het team Proces & Kwaliteit, team Informatie & Innovatie en de Financiële Administratie. Concern Control rapporteert rechtstreeks aan het Hoofd Financiën.

 

Wat neem je mee?

 • Een WO werk- en denkniveau, met relevante opleiding op financieel gebied.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Goede communicatieve vaardigheden, schriftelijk en mondeling met oog voor je doelgroep.
 • Je bent analytisch en hebt een helicopterview.
 • Je weet hoe je zowel zelfstandig als in teamverband resultaten kunt bereiken en hebt een probleemoplossende instelling en een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je neemt graag het initiatief, bent verbindend en neemt anderen mee in je enthousiasme.

 

Opdrachtgever biedt

 • Deze functie heeft alles voor een ambitieuze Concern Controller die voldoening wil halen uit het werk en tegelijkertijd de balans met zijn/haar privéleven belangrijk vindt. Opdrachtgever is een loyale werkgever die je uitdaagt om te groeien in je vak en daar ook alle ruimte en middelen voor geeft.
 • Een familiaire werksfeer tussen ambitieuze collega’s. Humor en collegialiteit wordt zeer gewaardeerd. Regelmatig wordt er tijd vrij gemaakt voor afdelings- of teamactiviteiten, zowel voor kennisdeling als ook voor de onderlinge gezelligheid.
 • We starten met een jaarcontract dat we bij goed functioneren na een jaar graag omzetten in een vaste aanstelling.
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.990,- (conform schaal 12 van bijlage 1 van CAO Onderzoekinstellingen) bij een 38-urige werkweek. We hebben uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals ruim verlof, een eindejaarsuitkering, goede pensioenregeling, opleidingsmogelijkheden en sportfaciliteiten op het werk.
 • Jij vult zelf in hoe en waar je werkt. De hoofdlocatie van deze opdrachtgever is gevestigd in Den Haag, maar je kunt ook thuiswerken of op ons kantoor in Utrecht. In je werktijden is ook een grote mate van flexibiliteit mogelijk. Ook hebben we een ruime verlofregeling waaronder ouderschapsverlof.
 • Je komt terecht in een enerverende, stimulerende werkomgeving die toekomstgericht is. Jouw afdeling speelt hierin een sleutelrol en jij kunt mede de koers van deze opdrachtgever bepalen. Dit betekent ook een enorme boost voor jouw persoonlijke carrière, als je die ambitie hebt.

 

Interesse?

Ben je na het doornemen hiervan enthousiast geraakt en voldoe je aan het bovenstaande profiel? Stuur dan je actuele CV en persoonlijke motivatie naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer, bereikbaar op nummer 06-52636489.