Communicatieadviseur Werkplezier, Utrecht, 40 uur p/w

Als fulltime interim Communicatieadviseur in het veranderingstraject ‘Werkplezier’ maak je deel uit van het team dat werkt aan de menskant van verandering die deze opdrachtgever met standplaats in Utrecht doormaakt, een verandering in mindset, gedrag en cultuur.

Binnen het team zien we een organisatie als een levend organisme. We werken vanuit een veranderaanpak, met een creatief concept, en zetten daarbij diverse communicatiemiddelen, werkvormen, interventies, trainingen & opleidingen in. Zo proberen we de collega’s binnen deze organisatie te bewegen naar meer werkplezier en werkgeluk. Je realiseert je dat het daarbij niet alleen aankomt op uitwisselen van kennis, inzicht en ervaring maar dat het met name aankomt op het beleven en doorleven van de verandering. En dat interactie en co-creatie met de medewerkers daarbij randvoorwaardelijk zijn.

Naast de inzet en ontwikkeling van (communicatie)interventies is iedereen in het team ook hands on bezig. Dus aan de ene kant neem je deel aan een team dat uitingen, acties en interventies bedenkt, terwijl je deze aan de andere kant ook oppakt en uitwerkt. Het schrijven van intranetberichten en andere teksten maakt daar regelmatig deel van uit. Een combinatie dus van creatieve ontwikkeling en advieswerk, naast organiseren, schrijven en regelen.

 

Ideale kandidaat beschikt over

Als Communicatieadviseur ‘Werkplezier’ ben je in staat om bijdrage te leveren aan een samenhangende en integrale veranderaanpak.

 • Je hebt aantoonbare kennis en kunde over de manier hoe je met inzet van communicatie en interventies (prikkels, acties, werkvormen etc.) kunt werken aan een andere mindset van medewerkers, met als doel hen gewenst gedrag te laten inzetten en internaliseren.
 • Je weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden, hebt overredingskracht en daadkracht, hebt ervaring in het schrijven van een bondig plan of advies.
 • Je bent nieuwsgierig, creatief en denkt ‘out of the box’. Je hebt een ruime culturele bagage en weet wat er speelt in de samenleving. Je hebt een snelle en makkelijke redactionele pen. Voor print én voor digitaal, waarbij je ook ervaring hebt in de productie of uitvoering ervan.
 • Je hebt ruime ervaring in de ontwikkeling en uitvoering van ‘fysieke’ activaties en (culturele) werkvormen, de productie van video’s en blogs en met de inzet van socials.
 • Je beschikt over goede organisatievaardigheden, je weet wat er komt kijken bij het regelen van een bijeenkomst of een event. Het werken onder tijdsdruk is je bekend. Microsoft Teams is geen probleem voor je, net zo min als het incidenteel buiten kantoortijden werken.

Welke resultaten lever je op?

 • De ontwikkeling en uitvoering van een breed scala aan (communicatie)uitingen en andere interventies;
 • Zichtbaarheid en ‘reuring’ rond het fenomeen werkplezier;
 • Een herkenbare bijdrage aan de samenhang en de output van het team werkplezier.

Gewenste competenties

 • Analytisch vermogen > Onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang.
 • Organisatie sensitiviteit > Je hebt gevoel voor de onderlinge verhoudingen en je houdt rekening met de formele en hiërarchische lijnen.
 • Overtuigingskracht > Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.
 • Coachen > Is gericht op het ontwikkelen van de competenties van anderen door middel van het geven van opbouwende feedback, inzicht, tips en handvatten. Biedt ruimte en begeleiding.
 • Communiceren > Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.
 • Creativiteit > Is vernieuwend, kan oplossingen bedenken en beoordelen, out-of-the-box thinking, originaliteit en anders denken.

Van belang voor deze opdracht

 • Minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van Interne Communicatie / Journalistiek of vergelijkbaar;
 • Kandidaat heeft aanvullend een aantoonbare vakopleiding (cursus) op het gebied van Communicatieadvies en Verandercommunicatie gevolgd.
 • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 10 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in verandercommunicatie opgedaan binnen overheidsorganisaties;
 • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met het adviseren en faciliteren van interne klanten;
 • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met werken in zowel profit als non-profit organisaties;
 • Kandidaat heeft kennis en actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met coaching, training en opleidingen;
 • Kandidaat heeft actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met zowel schriftelijk als mondeling uitstekende communicatieve vaardigheden; kan o.a. standaardteksten voorzien van extra flair;
 • Kandidaat heeft kennis en actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met (interne) communicatie.
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met (digitale) communicatiemiddelen en -tools zoals Office 365 (Teams, SharePoint et cetera) en de Adobe Suite (Photoshop, Premiere, InDesign) etc.

Over opdrachtgever

Opdrachtgever is een toonaangevende uitvoeringsorganisatie in het publieke domein met een unieke propositie. Omdat zij een aantal wettelijke registers beheert, is de naamsbekendheid groot.

Opdrachtgever wil graag anders gaan werken met nog meer aandacht voor haar klanten, of dat nu de MKB-er, het grootbedrijf, de starter, de zzp-er, de corporate accounts of collega organisaties betreft, en zet daarom een organisatieverandering in naar meer agile werken in klantgerichte groups. Zij wil voor haar klanten waarde toevoegen en onmisbaar zijn en is er van overtuigd dat een andere organisatievorm beter past bij dat doel.

Haar medewerkers spelen in de organisatieverandering een cruciale rol: zij zijn het gezicht van deze opdrachtgever, het aanspreekpunt; de denkkracht; de adviseur en de expert, maar ook het gezicht van een organisatie die data beheert. Opdrachtgever is een intern programma gestart dat als doel heeft dat de medewerkers optimaal te laten werken in een wendbare organisatie. Dit programma heeft als titel ‘Werkplezier’ en wordt ingericht langs de principes vertrouwen, vrijheid, verantwoordelijkheid en samenwerking.

 

Iets voor jou?

Ben je enthousiast na het doornemen van dit profiel en voldoe je aan de gestelde criteria stuur dan per omgaande je actuele CV en persoonlijke onderbouwing naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl

Voor vragen bel je naar Dirk Rozemeyer, tel 06 – 52 63 64 89.