Communicatie Adviseur, Rotterdam, 40 uur p/w

Voor deze Rotterdamse opdrachtgever zijn we op zoek naar een ervaren interim Communicatieadviseur ter vervanging van een collega met zwangerschapsverlof voor de periode van 4 januari t/m 1 juni 2021; vanwege Covid-19 zal er vooralsnog veel vanuit huis gewerkt worden.

 

Wat ga je doen?

Terwijl hun elektriciteit- en gasnetwerken Nederlands meest complexe economische regio 24/7 draaiende houden, staan zij voor één van de grootste uitdagingen ooit: namelijk de energietransitie! Hier komt heel wat bij kijken en dat vraagt onder andere om duidelijke communicatie(middelen). Als medewerker van de afdeling Communicatie ben je de oren en ogen van deze opdrachtgever. Je weet wat er in de buitenwereld speelt én wat nodig is om de ambities van deze opdrachtgever waar te maken. Je zorgt dan ook niet alleen voor de juiste communicatiemiddelen, maar hebt ook een rol in besluitvormingsprocessen.

Als interim Communicatieadviseur ben je adviseur voor verschillende managers en directeuren van meerdere (met name) stafafdelingen. Je helpt hen bij het realiseren van hun doelstellingen in lijn met de strategie van opdrachtgever. Je werkt op tactisch en operationeel niveau en zorgt ervoor dat vraagstukken worden vertaald naar boodschappen en middelen. Je bent verantwoordelijk voor de relatie en samenwerking met de business. Je werkt nauw samen met de andere Communicatie-adviseurs en de Communicatiespecialisten uit het team. Samen zijn zij verantwoordelijk voor consistente en positieve beeldvorming over deze opdrachtgever.


Je bent verantwoordelijk voor

 • Meerdere interne klanten, dit zijn managers en directeuren van verschillende (staf)afdelingen. Je adviseert hen over hun in- en externe communicatie.
 • Het creëren van verbinding en betrokkenheid met de business.
 • Het adviseren van je interne klanten om de strategie en jaarplannen concreet door te vertalen naar de relevante in- en externe stakeholders.
 • Het voeren van de regie op alle communicatie-uitingen van jouw interne klanten. Je bent mede verantwoordelijk voor consistente en positieve beeldvorming (reputatie) van opdrachtgever.
 • Het helpen van leidinggevenden in de business om communicatief vaardig te worden door middel van communicatietrainingen, coaching en feedback.
 • Het realiseren en uitvoeren van communicatieplannen in samenwerking met Communicatiespecialisten en Trafficmanagers. Je vertaalt plannen naar concrete acties, boodschappen en middelen.


Wat breng je mee?

 • Ervaren communicatieprofessional met overtuigings- en daadkracht (min 5 jaar relevante ervaring  in een vergelijkbare rol).
 • Positieve en gemotiveerde persoonlijkheid met ambitie, je bent een verbinder en diplomatiek.
 • Gesprekspartner op managementniveau.
 • Houdt overzicht door samenhang te zien en is in staat grote lijnen vast te houden en verbanden te leggen.
 • Ziet mogelijkheden om veranderingen en verbeteringen in de praktijk te brengen.
 • Ondernemend en voelt zich verantwoordelijk voor de communicatieondersteuning voor de interne klant en de samenhang met de organisatie-brede strategie.
 • Houdt ook van en is ervaren in het communicatieambacht. Stroopt als het nodig is de mouwen op, bijvoorbeeld voor het schrijven van een communicatietekst.

Van belang voor deze opdracht zijn de volgende zaken:

 • Kandidaat dient de Nederlandse taal machtig te zijn in woord en geschrift.
 • Kandidaat heeft minimaal een aantoonbare afgeronde HBO opleiding (eis), bij voorkeur richting Communicatie.

Kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Communicatieadviseur of in vergelijkbare rol (harde eis). 

Referenties benodigd

Je CV is voorzien van min. 2 referenties (naam, functie en contactgegevens referent ingesloten).

 

Iets voor jou of iemand in je netwerk?

Heb jij na het doornemen van bovenstaand profiel interesse in deze interim opdracht en voldoe je aan de gestelde eisen en wensen dan zie ik graag per omgaande je actuele CV en motivatie tegemoet op dirk.rozemeyer@servicingyou.nl Voor meer informatie bel je naar Dirk Rozemeyer, 06-52636489.

 De sollicitatiegesprekken vinden plaats op in de week van 16 november; gelieve hier rekening mee te houden in je agenda aangezien verschuiven geen mogelijkheid is.