Business Controller Onderwijs, Amersfoort, 32-40 uur p/w

Wil jij meebouwen aan een gezonde financiële positie van de scholen van deze opdrachtgever in de Amersfoortse regio? Dan is dit jouw baan!

 

Jouw functie

Met jou aan boord als Business Controller hoeven onze schooldirecteuren zich geen zorgen te maken over een transparant en duurzaam inzicht in hun financiële positie. Jij bent dé financieel expert voor de scholen die onder jouw hoede vallen. Je analyseert en interpreteert financiële gegevens en vertaalt deze naar schooldoelstellingen. Je daagt de schooldirectie uit om kritische finance beslissingen te nemen en je bent een stevige businesspartner. Hierbij zoek je de samenwerking op.

Jouw belangrijkste twee taken?

 • Adviseren en ondersteunen van de schooldirectie, de afdeling financiën op de scholen en het college van bestuur bij de jaarlijkse financiële cyclus, bestaande uit de begrotingsvoorbereiding, rapportage en begrotingsuitvoering (Planning & Control cyclus) en bij het opstellen van de jaarrekening. Je levert financiële managementinformatie en begrotingen aan en je signaleert en adviseert over mogelijke kansen en risico’s.
 • Adviseren van de schooldirectie, de afdeling financiën op de scholen en het stafbureau over, en leveren van een bijdrage aan de voorbereiding en ontwikkeling van algemene financiële vraagstukken; je geeft uitvoering aan financiële wetgeving en -kaders.

 

Waar kom je te werken?

Je maakt deel uit van een enthousiast team van 15 collega’s op het Stafbureau. Daar ben je onderdeel van ons financiële team van 5 collega’s. Onze sfeer is open en infomeel. We werken hard, maar hebben ook ruimte voor humor en plezier. In ons professionele team dagen we elkaar uit om verder te groeien en te ontwikkelen in ons vak én als persoon. Naast je standplaats team Financiën in Amersfoort, werk je ook intensief samen met de financiële collega’s op de scholen. Op het stafbureau kun je staand, zittend of op een fietstrainer werken, én, niet te vergeten: we hebben heerlijke bonenkoffie!

 

Over opdrachtgever

Deze scholengroep verzorgt eigentijds voortgezet onderwijs in Amersfoort, Bunschoten en Nijkerk. De scholengroep bestaat uit zeven scholen en heeft ruim 6.500 leerlingen en 800 medewerkers in dienst. Hun manifest ‘Voor die ene leerling’ beschrijft hun visie op de toekomst.

 

Ben jij hun nieuwe collega?

Als Business Controller ben je een stevige strategische gesprekspartner en adviseur voor de schooldirectie. Je schakelt moeiteloos op verschillende niveaus binnen hun schoolorganisatie. Jij verstaat je vak en ontzorgt. Je weet je goed te bewegen in onze organisatie en je werkt zelfstandig.

We hebben een financiële structuur met specifieke regels voor het onderwijs. Binnen deze complexe omgeving en in een krachtenveld van belangen opereer je moeiteloos, verbindend en integer. Daarnaast breng je het volgende mee:

 • Tenminste een afgeronde HBO-diploma in de richting van Finance & Control of Bedrijfseconomie;
 • Een sterk analytisch vermogen;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een financieel advies/consultancy/Business Controller functie;
 • Vaardigheid in het omgaan met geautomatiseerde systemen (AFAS Profit, Capisci, Excel).

 

Wat bieden zij jou?

Bij hen kan je uitblinken als Business Controller. Je krijgt volop ruimte voor autonomie, zelfstandigheid en ontwikkeling. Naast deze uitdagende functie bieden zij op basis van een 40-urige werkweek:

 • een maximum bruto jaarsalaris tot € 74.375,00;
 • een contract voor onbepaalde tijd;
 • goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • thuiswerkmogelijkheden;
 • een mobiele telefoon en laptop. Zo ben jij overal on the job;
 • zeer ruime vakantieregeling (53 vakantiedagen op fulltime basis!)

Interesse?

Iets voor jou en voldoe je aan het bovenstaande profiel? Dan komen we graag met je in contact; stuur dan je actuele CV met persoonlijke onderbouwing en datum per wanneer je hiervoor beschikbaar bent naar dirk.rozemeyer@servicingyou.nl Gewenste startdatum is medio september 2022. Voor vragen bel je naar Dirk Rozemeyer, tel. 06-52636489.